krwinki czerwone i liczne bakterie w moczu

KRÓL POPU[*][*][*]

Temat: zapalenie układu moczowego (?)
Użytkownik "cherokee" <: "Me(L)Isa" : | Po raz pierwszy w życiu mam tę przypadłość, tzn. chyba zapalenie układu | moczowego; czyli częste oddawanie moczu z pieczeniem Do lekarza po furagin, badanie moczu na posiew i ew. antybiotyk. Doraznie do tego czasu kup sobie zurawiny, albo sok zurawinowy plus ten urosept. Ale do lekarza pójdz, bo dolegliwosci wrócą, niestety. Właśnie odebrałam wyniki badania moczu (podstawowe - pani doktor powiedziała, że posiew zbędny), może przytoczę: - barwa ----------------------zielona, mętny - odczyn---------------------ph 5,0 - ciężar wł.------------------1030 - białko----------------------(+) 0,22% - cukier----------------------(-) - urobilinogen--------------w normie - nabłonki-------------------poj. w p w - krwinki białe--------------do 40 w p w - krwinki czerwone--------1-2 w p w - składniki mineralne------ bardzo liczne bakterie Wczoraj przepisała mi leki: Ramoclav (3x500+125 mg), Flumycon (2x50mg)...
Źródło: topranking.pl/1849/zapalenie,ukladu,moczowego.php



Temat: Bardzo prosze o interpretacje
polu krwinki czerwone 1-2 w polu Oprocz tego liczne bakterie (nie napisano jakie) Krew: PLT Flags WBC:13.8 H 10^3/mm^3 (3.5-10.0); MCV:85 um^3 (80-97) RBC:4.56 10^6/mm^3 (3.80-5.80);  MCH:27.6 og (26.5-33.5) HGB:12.6 g/dl ... poziom bialych krwinek jest niepokojacy? Dodam jeszcze, ze 2 miesiace temu poziom WBC wynosil 12.0. Pozdrawiam Kasia
Źródło: topranking.pl/1850/bardzo,prosze,o,interpretacje.php


Temat: Złe wyniki moczu - PROSZĘ O POMOC W INTERPRETACJI
Złe wyniki moczu - PROSZĘ O POMOC W INTERPRETACJI Panie doktorze, eMamy bardzo prosze o interpretacje wynikow moczu mojej 8-tygodniowej coreczki. Zrobilismy kontrolne badanie moczu i pani laborantka powiedziala ze wyniki sa zle i koniecznie trzeba sie skonsultowac z lekarzem. nabłonki płaskie 8-10 nabłonki kuliste 10-12 krwinki białe 12-15 krwinki czerwone 2-3 liczne bakterie Co to oznacza?? do lekarza i tak sie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,632,26622397,26622397,Zle_wyniki_moczu_PROSZE_O_POMOC_W_INTERPRETACJI.html


Temat: do pana doktora
... nieprzyjemny zapach.a oto wyniki moczu barwa-słomk. odczyn-kwasny ciezar gat.-1015 białko-l.opa cukier,billirubina,ciała ketonowe-uj. urobillinogen-norma nabłonki płaskie-pojed. krwinki białe-5-8 krw.czerwone-sporadyczne bakterie-bardzo liczne.Z góry dziekuje za odp.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,72392166,72392166,do_pana_doktora.html


Temat: Bardzo prosze o pomoc mam wyniki
krwinki MCV 71,0 fl, śr.stężenie hemoglobiny 35,0g/dl, plytki krwi 505tys/mm3 Obr.odsetk.leukocytów; podzielone-19%, kwasochlonne-6% zasadochlonne- 2% limfocyty-73% Badanie ogólne moczu; barwa-słomkowa,przejrzysty,odczyn kwaśny,cieżar wlasciwy 1010g/l, bialko ujemne,glukoza ujemna, leukocyty wpw 1-2, erytrocyty wpw ujemne, bakterie liczne. UWAGI d.licz.kom.drożdży. dodam iż córeczka ma 15 miesiecy bardzo prosze o odpowiedz i jakas rade. pozdrawiam dziekuje.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,81553175,81553175,Bardzo_prosze_o_pomoc_mam_wyniki.html


Temat: Prośba o interpretacje wyników
MCV 71,0 fl, śr.stężenie hemoglobiny 35,0g/dl, plytki krwi 505tys/mm3 Obr.odsetk.leukocytów; podzielone-19%, kwasochlonne-6% zasadochlonne- 2% limfocyty-73% Badanie ogólne moczu; barwa-słomkowa,przejrzysty,odczyn kwaśny,cieżar wlasciwy 1010g/l, bialko ujemne,glukoza ujemna, leukocyty wpw 1-2, erytrocyty wpw ujemne, bakterie liczne. UWAGI d.licz.kom.drożdży. dodam iż córeczka ma 15 miesiecy bardzo prosze o odpowiedz i jakas rade. pozdrawiam dziekuje.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,81609590,81609590,Prosba_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: Kot pije...
Niestety chyba cukrzyca :( Zrobiliśmy pełne badanie krwi i moczu. AspAT i ALAT w normie. Kratynina i mocznik również. Glukoza: 15,07 mmol/l, co ponad dwukrotnie przekracza normę (5,6-7,3). W moczu, "lekko kwaśnym", ślad białka, kolor mętny, c.wł. 1,030. Osad: nabłonki pojedyncze w pw krwinki białe: 10-12 w pw czerwone: 6-8 Dość liczne bakterie. Z tym, że z upolowaniem na mocz było trochę...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,525,38333589,38333589,Kot_pije_.html


Temat: zapalenie pecherza?
No to naprawde mnie pocieszylas,bo tym bialkiem martwilam sie chyba najbardziej. Gdzies przeczytalam, ze jak jest bialko w moczu to moze to oznaczac uszkodzenie nerek. Szkoda, ze juz kupilam cala pake tego royala, moglam zamowic hillsa:/ ale trudno. Sprobuje zlapac jeszcze raz ten mocz i zobaczyc co wyjdzie z tym bialkiem. Zastanawiam sie tylko, czy jak sa bakterie, ale nie jest napisane ze sa liczne, to czy trzeba antybiotyk, mam nadzieje ze nie. U ludzi jest tak ,ze jak w moczu sa bakterie to nie wtyka sie od razu kuracji antybiotykowej. Nie chce zeby moj kot co miesiac bral antybiotyk, ktory i tak moze nie pomoc (tak jak ten pierwszy..), po co oslabiac organizm. A krwinki czerwone to podobno normalna rzeczy, gdy w moczu...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,525,79131251,79131251,zapalenie_pecherza_.html


Temat: wynik bad moczu
wynik bad moczu Mam zapalenie pecherza ale co te wyniki dokładnie oznaczaja?jeszcze z nimi nie byłam u lekarza{szczególnie dziwi mnie ten sluz???} GLU NEGATIVE BIL NEGATIVE KET NEGATIVE SG >=1.030 pH 5.0 PRO* TRACE URO 0.2 E.U./dL NIT* POSITIVE BLO* LARGE LEU* TRACE Oprócz tego na odrrocie jest napisane: Nabłonki d.liczne Krwinki białe luxno zal.pu Krwinki czerwone rył-2-0-3-5 sluz liczny bakterie d.liczne...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,19306028,19306028,wynik_bad_moczu.html


Temat: białko w moczu:(((((
białko w moczu:((((( Witajcie!!! 2tygodnie temu Ola miała zły wynik z moczu:ciężar właściwy 1030, ślad białka, krwinki białe 6-8-14, krwinki czerwone poj. oraz liczne bakterie. Była leczona przez 5 dni furaginem 3x1/2tabl. Wynik po tych lekach wyglądał następująco:odczyn zasadowy, ciężar 1025, krwinki białe 10-12-15+ małe zlepy, krwinki czerwone świeże 0-1-2 oraz poj. pasma śluzu. Pediatra zlecił wykonanie posiewu moczu, który dnia 19 stycznia był jałowy. Dziś wykonałam kontrolną analizę moczu i jest ona taka: ciężar właściwy 1030, znowu slad białka krwinki białe 3-4, krwinki czerwone wyługowane 2-3-4 oraz pojedyncze bakterie Dlaczego znowu pojawiło się białko? Czy to oznacza, że tamta infekcja została nieprawidłowa wyleczona? Czy ślad białka może oznaczać jakąś cięższą niewydolność nerek? Dodam, że Ola miała w przeszłości robione analizy moczu kilkakrotnie z...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22158,20017095,20017095,bialko_w_moczu_.html


Temat: proszę o pomoc w interpertacji
proszę o pomoc w interpertacji Dziś zrobiłam badanie moczu mojeje 8 miesięcznej córci. Barwa j zółta odczyn kwaśny białko ślad cukier nb ciała ketonowe nb nabłonki pojedyncze płaskie i okrągłe krwinki białe 30-35-38 krwinki czerwone 1-3 pw składniki mineralne liczne bakterie Prosze mi powiedzieć o czym to świadczy. Znajomy który robił to badanie powiedział, że to prawdopodobnie zapalenie pęcherza albo dróg moczowych. Pytał się mnie jeszcze czy daje dziecku wit c bo w moczu wyszła obecność wit c? O czym to może świadczyć? Prosze o pomoc Kasia
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22158,38465198,38465198,prosze_o_pomoc_w_interpertacji.html


Temat: bakterie i krew w moczu
bakterie i krew w moczu Witam wszystkich po raz kolejny zwracam sie z prosba do doswiadczonych. szukam w wyszukiwarce i nie moge znalesc podobnego watku. U mojej corki (8,5 m-ca) wyszly kiepskie badania moczu. Ph obojetne, obecna krew, leukocyty 10-12 wpw, krwinki czerwone 3-5 wpw, liczne bakterie. Posiewu jeszcze nie robiłam. Nasz homeopata nieobecny, pojechalam do pediatry rodzinnego to zlecil antybiotyk! musze go unikac bo coreczka ma ogromne problemy z brzuszkiem, nie trawi nowych pokarmow, czesto śluz. Leczymy jej gronkowca w kale. Co moge podac na zapalenie drog moczowych zanim dostane sie do...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19760,62452947,62452947,bakterie_i_krew_w_moczu.html


Temat: liczne bakterie w moczu
moje wyniki moczu: barwa - jasnożólty odczyn - kwasny ciężar wlasciwy - 1020 białko w moczu - nieobecne cukier w moczu - nieobecny urobilinogen w moczu - w normie ciala ketonowe - nieobecne nabłonki w moczu poj. plaskie pw. krwinki białe w moczu - 0-2 w pw. krwinki czerwone świeże - pojedyncze w prep. krwinki czerwone wyługowane - nieobecne liczne bakterie według...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,52286277,52286277,liczne_bakterie_w_moczu.html


Temat: badanie moczu - prośba o interpretację
badanie moczu - prośba o interpretację witam zrobiłam badanie krwi i moczu,w krwi tylko monocyty wyszły za niskie.natomiast w moczu pozytywne *nit,krwinki białe 5-7 w polu widzenia, krwinki czerwone 1-3 w polu widzenia, dość liczne kryształy szczawianu wapnia i pojedyńcze bakterie, obecność nabłonka płaskiego pojedyńczego.czy takie wyniki mogą świadczyć o czymś niepokojącym?w przyszłym tyg wybieram sie do lekarza, dodam że ogólnie czuję...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,97836961,97836961,badanie_moczu_prosba_o_interpretacje.html


Temat: interpretacja wyników badań- bardzo prosze
interpretacja wyników badań- bardzo prosze Bardzo prosze o interpretacje wyników badań moczu 3 letniego dziecka: barwa moczu -żółta -żółta odczyn -kwaśny -kwaśny ciężar właściwy -1012g/v -1005-1030 białko moczu -opalesencja -nieobecna cukier -nie występuje urobilinogen -w normie ciała ketonowe -nieobecne nabłonki moczu -nielicze płaskie -poj. płaskie krwinki białe -4-5wpw -D010wpw krwinki czerwone -0 -do5wpw wałeczki -nieobecne skł. mineralne -liczne bakterie liczne pasma śluzu...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,58403325,58403325,interpretacja_wynikow_badan_bardzo_prosze.html


Temat: prosba o interpretacje wynikow badan krwi i moczu
prosba o interpretacje wynikow badan krwi i moczu Witam, prosze o interpretacje wyniku badan krwi i moczu, kobieta 38 lat, puchniecie stop, OB 6 Luekocyty - 6,5 Erytrocyty - 4,17 Hemoglobina ... 25,1% Inne (Eo, Bazo, Mono) - 10,5% Neutrofile - 64,4% RDW-CV - 13,3% PDW - 16 fl MPV - 9,4 fl P - LCR - 0,35% Mocznik - 33,4 Badanie moczu: ... nieobecne Azotyny - nieobecne Nablonki plaskie - liczne Krwinki biale - poj Krwinki czerwone - sw poj pasma sluzu - b.liczne bakterie - nieliczne Glukoza - 77 Z gory dziekuje za...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,80731683,80731683,prosba_o_interpretacje_wynikow_badan_krwi_i_moczu.html


Temat: Białko w moczu u 3-latki
mamaata napisała: > Witam! > Bardzo proszę o komentarz . Córeczka ma 3 lata,od 2 dni bardzo często > siusia ale są to znikome ilości od popołudnia już znacznie więcej.W moczu > białko 100mg/dL,BIL-neg, KET-neg, BDL-neg, pH 6, SG-1.015,LEU-neg. Osad 40-45- > 50 leuko.; poj. nabł. pł.; 5-8-12 erytro. św. poj. nabł. okr. liczne bakterie > w p.w. > Teraz córeczka jest ... Skróty oznaczają: BIL - bilirubina KET - ciała ketonowe (tzw. aceton) pH - pH, stopień kwasności moczu SG - ciężar właściwy LEU - leukocyty wykrywane metodami chemicznymi Osad: leuko. - białe krwinki, leukocyty poj.nabł. pł. - pojedyncze nabłonki płaskie w polu widzenia (mikroskopu) erytro.św. - krwinki czerwone (erytrocyty) świeże poj.nabł. okr. - pojedyncze nabłonki okrągłe w p.w. - w polu widzenia (mikroskopu)...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,12288943,12288943,Bialko_w_moczu_u_3_latki.html


Temat: Pytanie do lekarza - dot. 5 miesięcznego bobasa !!
Pytanie do lekarza - dot. 5 miesięcznego bobasa !! Mój 5 miesięczny syn 2 tygodnie temu przechodził infekcje układu moczowego ( miał białko i krwinki białe w moczu). Po 7 dniowej kuracji antybiotykowej (KefleX)robiłam analize moczu, która wyszła prawidłowo.Nasza lekarka zaleciła jeszcze podawanie Furaginy przez 7 dni. Po tygodniu syn dostał gorączki i przestał jeść. Trafliśmy do przypadkowego lekarza ( nasz pediatra na urlopie), który stwierdził, że mały ma czerwone gardło i zapisał Zinatt. Mnie jednak nadal niepokoiło zachowanie synka - bardzo płakał jakby go bolał brzuszek- i dziś zrobiłam analize moczu. Wyszły liczne bakterie i krwinki białe. Pani w laboratorium zasugerowała, że przy infekcji gardła analiza moczu może właśnie tak wyglądać. Proszę mi powiedzieć czy tak może być ? Jakoś nie mogę uwierzyć...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,12397009,12397009,Pytanie_do_lekarza_dot_5_miesiecznego_bobasa_.html


Temat: ciąża czy zapalenie?
ciąża czy zapalenie? DO SPECJALISTY: Wiem, że badania okresowe krwi i moczu to za mało na definitywną odpowiedź. Robiłam je kilka dni temu, teraz czekam na wizytę u lekarza, ale bardzo zaniepokoiłam się nieprawidłowościami. Oto one: Krew: Krwinki białe PONIŻEJ normy Wsk. anizocytozy kr. czerwonej (RDW-CV) PONIŻEJ normy Odsetek dużych płytek krwi (P-LCR) POWYŻEJ normy Mocz: Mętny Ciężar właściwy 1,030 Nabłonki płaskie bardzo liczne Śluz obfity Bakterie bardzo liczne Czy mój niepokój ma się skłaniać ku ciąży (do miesiączki zostało mi jeszcze kilka dni), jakiemuś zapaleniu, czy aż takie nieprawidłowości mogą być spowodowane...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,20430372,20430372,ciaza_czy_zapalenie_.html


Temat: badanie moczu
Juz najbardziej martwila bym sie o czerwone krwinki... Bakterie sa normalne o ile nie oddajesz moczu bezposrednio przed badaniem do jalowego pojemniczka. Masz prawdopodobnie infekcje ale to jest wyleczalne!! I prawde mowiac mnie zawsze w badaniach wychodzilo troche krwinek, nablonkow, sluzu oraz liczne lub dosc liczne bakteria i nigdy nie mialam zadnych dolegliwosci ze strony pecherza
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,19305918,19305918,badanie_moczu.html


Temat: Interpretacja badań-układ moczowy/pomóżcie!
bardzo liczne bakterie; posiew moczu: jałowy. Jak to mozliwe? Co mam teraz robic? dostałam na tydzień agumentin. Ktoś ma podobne doświadczenia?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,34111875,34111875,Interpretacja_badan_uklad_moczowy_pomozcie_.html


Temat: Położna.Chetnie porozmawiam na rózne tematy....
Dzien dobry Chcialabym zapytac czy klopoty z nerkami w 39tc moga byc wskazaniem do cc? Czekam wlasnie na wyniki posiewu moczu oraz skierowanie do szpitala Wyniki badania ogolnego byly fatalne: duzy poziom bialka i krwinek bialych, stwierdzono obecnosc krwinek czerwonych a takze bardzo liczne nablonki i bakterie. Do tego bardzo znaczny przyrost wagi w przeciagu ostatnich 4-5tygodni (6kg)i zwiazane z tym obrzeki,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,21132726,21132726,Polozna_Chetnie_porozmawiam_na_rozne_tematy_.html


Temat: wynik moczu
wynik moczu Jestem w 21 tc.Od tygodnia biorę furagin ze wzgędu na dość liczne bakterie. Dziś z ciekawości zrobiłam badanie moczu i wynik nie jest chyba najlepszy: białko 0,01g/l Nabłonki ołaskie 2-5 w pw, okrągłe 2-5 w pw. Krwinki białe 2-5 w pw K. czerwone wyługowane 0-2 w pw dość liczne bakterie. Co Wy o tym sądzicie?Czy wiecie jakie są dopuszczalne wartości...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,41318766,41318766,wynik_moczu.html


Temat: jak zinterpretować wynik z moczu????
jak zinterpretować wynik z moczu???? Dziewczyny pomóżcie proszę! Zrobiłam dziś analizę moczu mojej prawie dwuletniej córce, ponieważ jej mocz miał strasznie brzydki zapach i nie umiem go za bardzo zinterpretować, a do lekarza dopiero na jutro jesteśmy umówione. Wydaje mi się, że wynik nie jest za dobry bo są liczne bakterie oraz: -krwinki białe: 6-8-14 -krwinki czerwone: pojedyncze wyługowane (co to znaczy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,19184421,19184421,jak_zinterpretowac_wynik_z_moczu_.html


Temat: problem z układem moczowym
Skoro nie ma leukocytów ani czerwonych krwinek w moczu to pewnie wszystko w porządku ale dla pewności można zrobic jeszcze raz badanie tylko teraz dokładnie umyc synka przed badaniem żeby nie było wątpliwości czy wyniki są wiarygodne. Jeśli jeszcze raz wyjdą liczne bakterie to wtedy należałoby zrobic posiew moczu.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,93506689,93506689,problem_z_ukladem_moczowym.html


Temat: RATUNKU - złe wyniki moczu niemowlaka
RATUNKU - złe wyniki moczu niemowlaka Dziewczyny bardzo prosze o interpretacje wynikow moczu mojej 8-tygodniowej coreczki. Zrobilismy kontrolne badanie moczu i pani laborantka powiedziala ze wyniki sa zle i koniecznie trzeba sie skonsultowac z lekarzem. nabłonki płaskie 8-10 nabłonki kuliste 10-12 krwinki białe 12-15 krwinki czerwone 2-3 liczne bakterie Co to oznacza?? dolekarza i tak sie wybiore ale prosze o pomoc w...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,572,26621571,26621571,RATUNKU_zle_wyniki_moczu_niemowlaka.html


Temat: zapalenie pecherza?
laborantka tak "na oko" powiedziala, ze wyniki sa niedobre: Barwa: słomkowa Odczyn: PH 8,5 C.Właściwy: 1005 Białko: 2,0 Cukier: /-/ Urobilinogen: w normie Bilirubina: /-/ Ciała ketonowe: /-/ Inne: l.mętny Krwinki białe: 2-5 w pw Krwinki czerwone: świeże 40-50 w pw wyługowane usiewają pw bakterie liczne Dodam, że przy "łapaniu" moczu nie bylo widac zadnej krwi, byl dosc zolty (ale to chyba od wit C?) oraz że kotka nie miauczy przy oddawaniu moczu ani nie wygina sie i nie wierci. Ma 5 lat i byla sterylizowana (jakos w pierwszym roku zycia). Od wczoraj...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,525,79131251,79131251,zapalenie_pecherza_.html




 

Powered by WordPress dla [KRÓL POPU[*][*][*]]. Design by Free WordPress Themes.